Proběhlo setkání radních s občany Liboce a Ruzyně

V úterý 24. října 2023 od 16.30 hodin proběhlo na prostranství mezi OC Delta a ulicí Ciolkovského poslední z letošních setkání vedení šesté městské části se svými obyvateli. Ta jsou pravidelně organizována pro občany konkrétních čtvrtí Prahy 6. Navzdory deštivému počasí mělo i toto setkání hojnou účast a nadmíru konstruktivně se diskutovalo až do setmění.  

Tentokrát se témata zaměřila především na šest hlavních bodů, které rezonují v oblasti Liboce a Dědiny. U jednotlivých gesčních radních se tak projednávaly developerské záměry – Nová Ruzyně – Oblast I., II., III., Buštěhradská dráha, LDN Drnovská, rozšiřování kapacit MŠ a ZŠ (ZŠ Dědina, ZŠ Vlastina, MŠ Šmolíkova, MŠ Libocká), Pošta partner plus, tramvajová trať Dědina a parkovací dům.

Nad rámec plánovaných témat se občané doptávali na dostavbu Pražského okruhu, který by jim dopravně ulevil. Místní obyvatelé se zajímali také o dění kolem komunitního centra, osamostatnění Waldorfské školy a navrhovali zvážit zpoplatnění parkovací zóny i o víkendech s odkazem na obrovské množství parkujících vozidel ze Středočeského a Ústeckého kraje.

Nejvíce diskutovanými tématy, která se zdají být velkým problémem pro místní obyvatele, byl stále chybějící parkovací dům a noční hluk způsobený nově zprovozněnou tramvajovou tratí Dědina. Na větší hluk od tramvají, než který vydávají autobusy, si stěžovali obyvatelé žijící v blízkosti trati mezi zastávkami Vlastina a Ciolkovského. Zároveň byla ovšem poptávána noční linka 91, která nyní končí na Divoké Šárce. Obyvatelé byli informováni, že tramvajový provoz funguje ve zkušebním režimu a budou probíhat měření hluku a vyhodnocování dat.

S rekonstrukcí ulice Vlastina souvisely i dotazy na přechody pro chodce a místa pro přecházení. Obzvlášť v místech, kde jsou školy.

Tímto setkáním uzavřelo vedení MČ Praha 6 úspěšná setkání v letošním roce a od jarních měsíců nového roku 2024 budete mí opět možnost potkat se se svými zástupci na radnici šesté městské části a probrat vše, co vás zajímá i trápí.