Setkání k dopravě na Zažít Dědinu jinak 2023

V sobotu 16. září 2023 se koná už 5. ročník akce Zažít Dědinu jinak. Okolí ulice Šmolíkova a Hvězdné cesty ožije sousedskými stánky a jak říkají organizátoři: „jedná se o minifestival dobrého jídla, pití a zábavy pro celou rodinu“. Podrobný kulturní, společenský a občerstvovací program najdete na facebookovské události.

Na základě pozvání organizátorů bude součástí akce také informační panel MČ Praha 6 s dopravními záměry v oblasti Dědiny. „S odborem dopravy a životního prostředí jsme zpracovali pro akci Zažít Dědinu jinak speciální infopanel, ve kterém jsme vyznačili dopravní záměry a stavby, které se plánují na Dědině. Ať už se jedná o zvýšené křižovatky, bezpečnější přechody pro chodce, či stavba vlaku a trolejbusu na letiště. Obyvatelé Dědiny, kteří budou mít zájem se bavit o dopravě, s těmi se rád potkám u tohoto panelu v 17 hodin,“ říká Ondřej Matěj Hrubeš (ODS) radní pro dopravu MČ Praha 6, který bude připraven sbírat podněty místních obyvatel.

Akci Zažít Dědinu jinak pořádá Spolek pro Divokou Šárku, kterému předsedá Kateřina Giedraitis. Městská část Praha 6 podpořila akci z dotačního programu Kultura II. částkou 46 500 Kč.