Tramvají na Dědinu už za měsíc

Ve druhé polovině října dojedete tramvají až na Dědinu. Některá dopravní omezení v této lokalitě končí už v září.

V září budou pokračovat stavební práce v jižní části Evropské ulice, tedy ve směru do centra.

Od 4. do 15. září se kvůli dokon­čovacím pracím na vozovce opět uzavře křižovatka mezi Vlastinou a Evropskou ulicí.

Vlastina v úseku mezi Drnovskou a Hodčinou zůstane minimálně do ­konce září jednosměrná. Dokončují se zde práce na vozovce i chodnících, kde jsou komplikovanější vzhledem k velkému množství zde uložených­ ­inženýrských sítí.

Drnovská ulice bude od začátku školního roku, tedy od 4. září opět otevřena pro veškerou dopravu.Zároveň se stavbou tramvajové tratě se buduje nové trolejbusové vedení pro linku 119 z Nádraží Veleslavín na Letiště Václava Havla Praha. Dopravní podnik se snaží obě stavby koordinovat tak, aby pokud možno co nejméně obtěžovaly řidiče.

Od 2. do 15. září se má v Evropské ulici montovat a upravovat trolejové vedení. Při tom se bude regulovat trolejové vedení, instalovat křížení a montovat napájecí bodya úsekové dělení, kdy je z bezpečnostních důvodů nutné vypnout napájení tramvajové sítě. Proto v tomto termínu bude přerušen provoz tramvají v úseku mezi vozovnou Vokovice a Divokou Šárkou a podle vývoje stavebních prací po nezbytnou dobu dvou víkendů také v úseku Červený Vrch – Divoká Šárka.

Přesné termíny přerušení provozu tramvají budou k dispozici na webových stránkách dpp.cz v sekci dopravní omezení.

Publikováno v časopisu Šestka, 09/2023