Parkovací místa v ulici Talichova byla vrácena místním obyvatelům

V posledních měsících se v Praze 6 rozhořel spor o parkovací místa kolem Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN).

Na základě své žádosti o pomoc s parkovací kapacitou pro své zaměstnance získala ÚVN, do doby dokončení nového parkovacího domu ve svém areálu, dočasně několik parkovacích míst v okolí nemocnice.

S tím nesouhlasili obyvatelé ulice Talichova, kteří vznesli stížnost, že vyhrazená parkovací místa pro ÚVN zůstávají prázdná a nevyužívaná na úkor jejich nemožnosti zaparkovat. Tato stížnost byla městskou částí Prahy 6 po několikerém šetření shledána jako opodstatněná a nevyužívaná místa byla místním obyvatelům navrácena do režimu zóny placeného stání.

I přes tento krok však zůstává otázka, jak bude situace kolem chybějící parkovací kapacity kolem ÚVN v budoucnu řešena. Ústřední vojenská nemocnice stále plánuje výstavbu nového parkovacího domu, která by pomohla ulevit napjaté situaci s parkováním v okolí a umožnila svému zdravotnickému personálu a pacientům parkování přímo v areálu ÚVN. Nicméně není zatím stále jasné, kdy bude tato výstavba zahájena a kdy by mohla být dokončena.

„Ostatní vyhrazená místa pro zaměstnance ÚVN v okolních ulicích jsou povolena pouze dočasně do 31.3.2024 a budeme zvažovat, zda budeme povolovat jejich prodloužení. V posledních měsících jsme řešili, že některá vyhrazená místa v ulici Talichova nebyla ze stany ÚVN využívána, na což si stěžovali místní obyvatelé a tak došlo k redukci vyhrazených míst,“ říká Ondřej Matěj Hrubeš (ODS), radní pro dopravu městské části Praha 6.