Nové ceny za stání na parkovištích hlavního města

Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) zavádí nové ceny za parkování ve veřejných garážích a na venkovních parkovištích hl. m. Prahy.

Aktualizovaný ceník TSK za veřejné parkování je platný od 1. ledna 2023. Venkovní parkoviště pod správou TSK, která slouží k dlouhodobému parkování, jsou nově zařazena do čtyř cenových kategorií a jsou zavedeny jednotné typy stání.

V Praze 6 se změna týká rezidentního Parkoviště Tobrucká, které se nachází ve Vokovicích. Podnikající osoba zde zaparkuje svůj automobil za 1 250 korun za měsíc, fyzickou osobu zde tento typ stání vyjde na tisíc korun za měsíc. Přívěsy a motocykly zde parkují za 620 korun za měsíc, dodávky a obytné vozy mají měsíční poplatek stanoven na 1 500 korun.

TSK rovněž upravila ceny návštěvnického parkování. Co se týká lokalit v sousedství Prahy 6, cena za parkování v garážích a na parkovacích plochách na Hlavním nádraží a v garážích na Muzeu byla stanovena na 60 korun za hodinu, návštěvnické parkování v garážích na Letné pak vyjde na 40 korun za hodinu.

Přehledné informace k cenám parkování najdete zde

TZ Praha 6