Praha 6 přivítala návštěvu z partnerského města Chmelnický

Ve dnech 6. – 8. března 2024 hostila Praha 6 delegaci z ukrajinského partnerského města Chmelnický. Do Prahy dorazili starosta města Oleksandr Symchyshyn, místostarosta Mykola Vavryshchuk a zastupitel Yurii Vavryniuk. Radní pro dopravu MČ Praha 6 Ondřej Matěj Hrubeš (ODS) představil zástupcům města Chmelnický městskou část z oblasti dopravy.

Delegaci provedl po nejvýznamnějších novinkách v Praze 6, kterými jsou bezpochyby nová tramvajová trať na Dědinu a zprovozněná nová vysokokapacitní trolejbusová linka číslo 59, která svými tříčlánkovými bateriovými trolejbusy Škoda-Solaris s délkou 24m nahradila autobusovou linku č. 119.

Zástupci partnerského města si také prohlédli železniční stanici Praha – Ruzyně, která se momentálně nachází ve stavu před rekonstrukcí a její rekonstrukce proběhne v návaznosti na modernizaci trati Praha-Kladno. Radní pro dopravu MČ Praha 6 zde představil plány a vizualizace nové železniční stanice a trati, jejíž modernizace bude mít významný dopad nejen na zlepšení dopravy v Praze 6, ale také na dopravu ze Středočeského kraje do hlavního města.

„Nové trolejbusy Škoda-Solaris 24m starosta města Chmelnický Oleksandr Symchyshyn velmi oceňoval, jelikož trolejbusový provoz mají také a řeší obnovu vozového parku. Zaujala je možnost provozovat trolejbusy i v místech, kde nevedou troleje. Zároveň mi přišlo vhodné nechlubit se jen novými trolejbusy a tramvajemi, ale přiznat, že ne vše je dokonalé. Právě stav železniční stanice v Ruzyni a vleklá modernizace dráhy byla toho dobrým úkazem,“ říká Ondřej Matěj Hrubeš (ODS), radní pro dopravu MČ Praha 6.

Návštěva delegace z města Chmelnický posílila vzájemné partnerské vztahy a s jistotou přispěje k výměně zkušeností a know-how nejen v oblasti dopravy.