Letošní závod Pražská lítačka startuje v Praze 6

Jste soutěživý? Máte taktického ducha a užíváte si her bez ohledu na to, jak velcí jste? Potom přijměte pozvání změřit síly v 11. ročníku závodu městskou hromadnou dopravou s názvem Pražská lítačka, kterou pořádá spolek přátel Jaroslava Foglara u příležitosti 85. výročí Rychlých šípů. Start i cíl proběhne v pátek 14. dubna 2023 ve střešovickém Muzeu MHD.

Od 15 hodin bude probíhat vysvětlování pravidel a přihlašování závodníků. Těsně před odstartováním závodu v 16 hodin budou vyhlášeny bonusové zastávky. Hlavním úkolem každého závodníka je během tří hodin navštívit co nejvíce zastávek a použít k tomu co nejvíce linek metra, tramvají, autobusů, vlaků, přívozů a lanovku.

Pro letošní rok převzal záštitu nad závodem starosta MČ Praha 6 Mgr. Jakub Stárek a partnerem se stal Dopravní podnik hlavního města Prahy a dopravní magazín MHD86.
„Pro Prahu 6 je městská doprava prioritou, proto jsem rád, že tento závod startuje právě na šestce. Osobně se těším na další ročník a jsem zvědav, jak tentokrát dopadnu. Ale už teď vím, že mě spousta šotoušů porazí,“ říká s úsměvem radní pro dopravu MČ Praha 6 Ondřej Matěj Hrubeš.

Tady se můžete přihlásit k závodu Pražská lítačka.